måndag 1 februari 2010

Design by us

V i hade det lite på känn, visst hade vi sett vintagevaser och annat glas staplat på varandra förut? Och mycket riktigt. Danska Design by us tillverkar sedan ett par år tillbaka denna sortens lampfot.


Upptäckte det i februarinumret av Elle Decoration UK från 2006 i helgen. Älskar att titta igenom tidningssamlingen med nya ögon och se trender som kommit, stannat, gått, aldrig fått fäste eller som fortfarande efter fyra år är i sin linda. Är lite nördiga när det gäller sånt. River ut, sparar, samlar. Är ni likadana? Fast ni inte arbetar som inredare eller inredningsstylister och behöver det i jobbet? När det gäller just lampfötter av glas har Malin en liten fetisch.










Den sista från vårens House Doctor skulle kunna bli en ny favorit. För även om vi förespråkar återvinning och unika ting är det svårt att inte gilla House Doctors massproducerade vintagestil. Även Odd Birds häftiga variant, med staplat porslin istället för glas, är godis för ögat.


Men först på tur in i det Wikerbergska hemmet står ändå den översta lampfoten från Design by us. Vad tycker du om den här sortens vintagedesign? Är det något du skulle kunna tänka dig?

3 kommentarer:

  1. Snygg lampa malin! Jag e sugen på en från Odd birds :)

    Det här med tidningar kan jag bara hålla med. Kan ej slänga.. När vi flyttade var grabbarna som hjälpe till vansinniga... Tidningslådorna var ju så tunga.. Men jag sitter varje kväll och bläddrar lite..

    Kramis

    SvaraRadera
  2. Visst är den! Men jag håller med, lamporna från Odd Birds är också väldigt, väldigt fina. När Pär och Tessan hjälpte oss att flytta senast så blev jag fullkomligt idiotförklarad när de fick lasta in trave efter trave med gamla tidningar. Vi kanske kan ha en läsarklubb ihop och sitta och bläddra tillsammans, varannan gång hos mig och varannan hos dig! Visst hade det varit mysigt!

    SvaraRadera
  3. Det låter som en plan! Lite vin och ost till det så blir det en helyckad kväll :) Kram

    SvaraRadera