torsdag 1 april 2010



A r du liksom vi väldigt glad i att fynda på loppis får du inte missa Loppisboken. Ida Magntorn som skrivit boken är journalist, inredare och stylist som bland annat stylade Malins hem för tidningen Laura. I somras guidade hon Sydsvenskans läsare genom Skånes alla loppisar och tipsade om hur du prutar och fyndar bäst.
I Loppisboken får du i text och inspirerande bilder av Tine Guth Linse tips om hur du kan använda vackra gamla bruksföremål i din vardag: när du dukar till frukost eller tårtkalas, arrangerar blommor eller behöver nya idéer till förvaring av stort och smått. Boken innehåller dessutom fakta och kuriosa kring föremål i porslin, glas, textil, silver och metall: Varför blev pressglaset så populärt? Vilken tidsanda är tallriken präglad av? Och hur kommer det sig att gafflar är vanligare än knivar på loppis?

Boken finns att köpa både i butik och på nätet och vill du veta mer innan du slår till ska du titta på TV4 Nyhetsmorgon på måndag annandag påsk 9.00 - 11.30. Då berättar Ida om boken och ger lite tips och idéer direkt i studion. Härligt Ida!

4 kommentarer:

  1. Vilket bra tips. den måste jag klicka hem, älskar loppiar

    Gld påsk
    kram madde

    SvaraRadera
  2. Helena sa....

    Kollade in nyheterna idag på morgonen, där Ida gav tips om loppisar, den boken skall jag köpa. Tack för tipset, hoppas du har haft en bra påsk?

    Kram Helena.

    SvaraRadera
  3. Åh, det här hade jag och min blogg-kollega en dröm om att göra. Den måste jag införskaffa. Vilket toppentips!

    SvaraRadera
  4. Visst är hon bra, Ida. Gillar henne jättemycket. Tack Helena, påsken har varit underbar. Hoppas att du också haft det bra! Kram till er allihop/Malin

    SvaraRadera