tisdag 23 mars 2010

Husen i Borstahusen
















E tt litet tips är att bege sig till Pumphuset här i Borstahusen och kolla in utställningen Husen i Borstahusen. En enkel liten utställning med gamla bilder, byggmaterial, betraktelser och reflektioner kring arkitekturen och husen här i vårt fina fiskeläge. Extra kul är att takpannor från vårt hus är med som exempel på gamla byggnadsmaterial och att vårt hus finns med på en av de gamla bilderna. Eftersom vi försökt behålla så mycket som möjligt av det gamla husets exteriör ser det ungefär ut som för drygt 100 år sedan när det byggdes.

Inuti fick vi dessvärre riva ut det mesta och planera om. Huset hade totalrenoverats 1976 och få originaldetaljer fanns bevarade. Vi resonerade då att det var bättre att huset fick en modern interiör hellre än att försöka skapa en gammal stil av nya material. Det är endast balkarna i taken på ovanvåningen, det gamla fönstret i vårt sovrum och skorstenen som gör att huset ändå har kvar sin gamla karaktär.
En tidning vill med tanke på detta skriva ett reportage om vårt hus vilket känns lika roligt som när tidningen Laura var här.

Kram/Malin

4 kommentarer:

  1. Helena sa...

    Borstahusen är ett vackert litet fiskesamhälle och ett underbart ställe att tillbringa varma sommardagar på.
    Vilket mysigt hus du har, gamla hus har en härlig charm...Vilken tidning kommer till er nu? Spännande...
    Kram Helena.

    SvaraRadera
  2. Så jäkla fint, Malin! Grymt roligt att fler tidningar fått upp ögonen för din talang och oerhörda snygga hus... Spännande att se och höra sen vilken som står på tur. Let us know :)
    Urfint barnens sovrum blev också. Har ju inte sett det sedan du gjorde om.
    Och tack för det fina tipset om frimärkena att rama in. Jag klippte till direkt. Fint till toppenbra pris :)

    Kramar till fina, begåvade, underbara du. /Elin.

    Pssst! Filli kom in på Öresundsparken som vi ville. Jippi!

    Psssssst igen... Skånemejeri reklamen på tv:n. Är det din röst jag hört säga "-från vilken gård kommer din mjölk..." (eller något i stil med) undras....? Kan ha fel men det är ruskigt likt :)

    SvaraRadera
  3. Helena: Tack snälla för dina komplimanger för huset. Visst är det mysigt i det gamla fiskeläget! Det ska bli roligt att träffa dig snart och prata mer hus och trädgård;)
    Elin: Bästa, finaste vännen, tack för dina komplimanger! Du är bäst! Jag är så fantastiskt glad att Filippa och Ella ska gå på samma skola. Hoppas, hoppas att de även får gå i samma klass! Jamen visst är det min röst du hör på tv, jag har varit med och gjort hela filmen;)
    Kramar till er båda/Malin

    SvaraRadera
  4. Det var det jag tänkte... Bra jobbat. Fin film. Kram. /ELIN

    SvaraRadera